+38 096 339 93 63+38 067 238 51 01

Центр дистанційної освіти

Як успішно завершити
I семестр, якщо вже немає сил на навчання?

Illustration

Коли до кінця навчального семестру залишилося всього лише 3 тижні, а сили зрадницько починають полишати що дітей, що батьків, що вчителів. І це не дивно, адже більша частина шляху під назвою "I семестр" успішно подолана, за вікном похмура погода, а душа вже потребує святкового настрою, прикрашання ялинки та мандарин у необмеженій кількості. А для учнів дистанційних шкіл це ще важче, адже тепла ковдра, чайок, улюблений серіальчик або просто сон до обіду в сіру погоду не просто манять замість здачі завдань та онлайнів з вчителями, а прям кличуть.

Як же вистояти, допомогти своєму школяру зібрати докупи всі свої та успішно завершити навчання - тримайте декілька порад:

Порада #1. Покращуйте настрійПрокинувшись зранку налаштуйте себе та свого учня на хороший настрій. Згадайте разом, що вже скоро зимові свята, канікули та подарунки під ялинкою, а три тижні до кінця навчання пролетять дуже швидко. Таким чином, дитині буде простіше налаштуватися на робочий лад та й вам також.
Порада #2. Допоможіть дитині "побайдикувати"Коли дитина не налаштована на навчання, то й знання даються важко, а на виконання завдань йде набагато більше часу, що може засмучувати та дратувати дитину. Тоді вже точно ні сил, ні настрою не буде. Якщо у дитини трапляються такі моменти, обов’язково порадьте їх виділити трохи часу на нічогонеробіння. Таким чином, учень відпочине від попередніх завдань, перезавантажиться та буде готовий до нових звершень, що корисно під час дистанційного навчання, коли дитина переключається з предмету на предмет, маючи між ними невеличку паузу для відпочинку.
Порада #3. Знайдіть мотивацію
Це, напевно, найважче, коли на горизонті майорять і так приємні, чарівні та магічні новорічні свята разом з канікулами, які нікуди від дитини не дінуться. Тому треба домовитись про щось таке з учнем, що не стосується свят. Наприклад, якщо школяр завершить успішно навчальний семестр, а якщо вчиться в дистанційній школі, ще й вчасно або навіть раніше, позбавте його на період канікул якихось домашніх обов’язків, які дитині не дуже подобаються або ж реалізуйте якесь його давнішнє прохання або мрію.

Illustration
Illustration

Порада #4. ПідтримуйтеСкільки б рочків не було нашим дітям, але вони все одно потребують нашої уваги та підтримки. Просто знайдіть час після роботи та поговоріть з дитиною про навчання і не в ролі "контролера", а у ролі "підтримувача". Поділіться своїми схожими відчуттями, коли ви навчалися в школі, дайте дитині пораду, якої ви потребували чи отримали свого часу. І просто обійміть. Міцно-міцно. Адже як не крути, але обійми стимулюють нашу центральну нервову систему, знижують тривожність та знімають напругу.
Ну і нам, батькам, поради не будуть зайвими, адже в грудні завжди так багато справ, все треба встигнути і не розгубити ще й останні сили. Успіхів!