+38 096 339 93 63+38 067 238 51 01

Центр дистанційної освіти

Як провести осінні канікули: поради від дистанційної школи А+

Ось нарешті і розпочалися такі довгоочікувані осінні канікули. Хоч і дуже ми, батьки, їх чекали, але щось вони все ж таки дуже раптово розпочалися, правда ж? І тепер в голові тільки одне питання: чим зайняти дитину на канікулах?Ми теж про це подумали в дистанційній школі А+, а тому підготували для вас поради, як допомогти дітям провести канікули весело, цікаво та отримати позитивні емоції, особливо, коли в повітрі знову локдаун і по різним локаціям/майстер-класам сильно не розгуляєшся.
Плануємо канікули
Ми так довго чогось хочемо, кудись збираємося, але дуже часто “руки не доходять” до наш их планів. А отже на канікулах треба не відкладати те, а робити. Якщо дитина давно вже хотіла відвідати якийсь захід або майстер-клас, або подивитися фільм, або просто з’їсти якийсь новий для себе десерт - вперед, нагадайте своєму школяру за його невелички бажання та заплануйте їх термінову виконання.
Обираємо цікаві вечірні активності
Сімейні традиції - це дуже класно, а, коли є час на їх реалізацію це крутіше. Часто вечорами ми так стомлюємося і занурюємося в домашні справи, що немає часу на спілкування. Влаштуйте собі спільні з дитиною канікули хоча б ввечері. Приготуйте разом вечерю або перегляньте фільм разом, а, головне, поговоріть, адже навіть “колючим” підліткам теж треба наша увага і спілкування. Ну і, звісно, продовжіть цю традицію сімейних вечорів і надалі.

Illustration

Кажуть, що не обов’язково потрібно 21 день, щоб закріпити якусь корисну звичку, головне ж, бажання. Продумайте разом з дитиною, які скіли вона хотіла б в собі покращити та допоможіть своєму школяру на власному прикладі це зробити. Складіть табличку з навичками, діями для їх розвитку та прогресом і кожного вечора разом фіксуйте результати. До речі, “покращення самого себе” можна продовжувати і по закінченню канікул.
Вчимо щось новеКанікули - це, звісно, час для відпочинку, але дізнатися щось нове і цікаве не буде зайвим. Подумайте разом з дитиною та оберіть напрями, з яких ваш учень “роздобуде” якусь нову інформацію та обов’язково розкаже/покаже вам. Дитина може обрати сама свої напрямки з пошуку або ви можете підкидувати їй цікаві теми для вивчення.
Вирушаємо на прогулянку або в подорожОскільки більшість батьків на роботі в будні дні, тож сплануйте спільну прогулянку містом або невеличку подорож областю на вихідних. Дайте дитині завдання підготувати маршрут: продумати місця, які ви можете відвідати, де можете зупинитися відпочити/перекусити, скільки часу піде на дорогу. А потім, звісно, разом відправляйтеся за підготовленим маршрутом.
Відвідуємо різні заходиЯкщо дозволяють карантинні обмеження, то обов’язково відвідайте з дитиною якісь цікаві тематичні заходи, майстер-класи або навіть просто сходіть в кіно. Головне, проведіть час разом!
Бажаємо всім чудових осінніх канікул та міцного здоров’я!