+38 096 339 93 63+38 067 238 51 01

Центр дистанційної освіти

Як обрати дистанційну школу?

Дистанційне навчання стає все популярнішим, а вибір дистанційних шкіл та навчальних центрів все більшим.
Як же обрати “ту саму” дистанційку, яка підійде вашому школяру?
Ми підготували для вас міні-інструкцію, яка допоможе знайти свій ідеальний дистанційний заклад. До речі, дуже рекомендуємо долати шлях до подання документів до дистанційної школи разом з учнем, адже це буде першим кроком до самостійності та відповідальності, які допомагає розвивати дистанційна освіта.

Illustration

Звичайна школа vs. дистанційна школаПеред тим, як перейти до вибору дистанційної школи, варто ще раз проаналізувати, чи точно-точно настав той момент, коли ви вирішили все ж таки спробувати вчитися вдома. Пропонуємо вам проаналізувати переваги відвідування звичайної школи та дистанційного формату навчання саме для вашого школяра. Візьміть аркуш паперу та розділіть його на дві частини: зліва напишіть “звичайна школа”, а справа “дистанційна школа” та пропишіть плюси кожного формату навчання зі слів свого школяра. Наприклад, серед переваг дистанційної школи дитина може виділити: не потрібно рано вставати, звільниться більше часу на цікаві додаткові заняття, отримаю корисні навички, зможу більше часу приділяти улюбленим предметам. Аналогічно випишіть плюси звичайної школи та порівняйте, чи дійсно на даному етапі учневі потрібне дистанційне навчання. Якщо відповідь так, переходимо до наступного етапу.
Обираємо форму дистанційного навчання
Від того, яку форму дистанційного навчання ви оберете - буде залежати, який саме формат дистанційної освіти краще підійде вашому школяру.

Приведемо приклад на формах навчання, які ми пропонуємо нашим учням в дистанційній школі А+.
Якщо ви хочете залишити такий самий формат, як звичайній школі, тільки вчитися дистанційно - вам підійде форма “учень”. В основному, такий варіант навчання включає весь потрібний навчальний матеріал, регулярні практичні завдання та контрольні роботи. Ця форма навчання доступна за звичайною заявою батьків.

Якщо Ваша дитина займається професійно займається спортом або опановує навчання дуже швидко з високими результатами, або ви мешкаєте за кордоном, або ж проживаєте на окупованих територіях, але хочете отримати документи про навчання в українській школі, краще обрати дистанційний екстернат. При такій формі дистанційного навчання дитина має доступ до всього теоретичного навчального матеріалу, але складає тільки обмежену кількість підсумкових контрольних робіт з усіх предметів. Для навчання за дистанційним екстернатом потрібна довідка, яка підтверджує потребу саме в екстернатній формі.

Зараз набуває популярності сімейне навчання (хоумскулінг), коли дитина не ходить до звичайної школи, не обирає стандартні форми дистанційного навчання, а навчається самостійно або з батьками, або з репетиторами, а протягом навчального року дистанційно складає від 4-7 контрольних підсумкових робіт. Форма хоумскулінгу доступна за заявою батьків, але потребує закріплення за дистанційною або звичайною школою. Які ще форми навчання можна обрати навчаючись дистанційно - можна прочитати тут.

Обираємо формат дистанційної освітиОскільки очікування від дистанційної освіти ви вже собі занотували, більш менш визначились, яка форма навчання вам потрібна, давайте обирати формат дистанційного навчання.
Як вашому учневі подобається або як підійде навчатися?Він хоче відвідувати тільки онлайн-уроки чи йому краще самостійно проходити навчальний матеріал, виконувати завдання та контрольні роботи, а може йому потрібно і те, і інше для максимально ефективного засвоєння знань?Зараз дистанційні школи пропонують наступні формати навчання:cинхронний - онлайн-уроки в режимі реального часу;
асинхронний - навчальний матеріал представлений на освітній платформі, втручання вчителя в освітній процес мінімізовано;
змішаний - уроки, завдання, тести розміщені на навчальній платформі і доповнені онлайн-уроками з вчителями.

Як показує досвід наших учнів, їх батьків та вчителів, найкращий варіант - це змішаний формат дистанційної освіти. Так, наприклад, в Центрі дистанційної освіти А+ наші учні мають 24/7 доступ до навчальної платформи, де вони можуть проходити уроки в зручний для себе час та долучатися до групових онлайн-занять з вчителями відповідно до встановленого розкладу, щоб закріпити пройдений матеріал. До речі, онлайн-уроки в дистанційній школі А+ ми побували таким чином, щоб це було не просто питання-відповідь, а повноцінний урок+консультація.

Illustration
Illustration

Правда ж важко зробити вибір, якщо не спробував?
Так і з дистанційною школою. Після того, як ви обрали свої варіанти дистанційних шкіл - переходьте до тестування. Так, адаптація до дистанційної освіти займає певний час і в кожної дитини це процес звикання до дистанційної школи відбувається по-різному. Але краще адаптовуватися вже в зручних для школяра умовах, зі зрозумілим та легким у користуванні сайтом. Тому обов’язково запишіться на тестування навчання. Нехай дитина спробує навчатися дистанційно в кожній школі: чи зручна платформа, чи підходить графік відвідування онлайнів, які формати завдань та тестів доступні учневі, чи цікаво поданий матеріал, чи комфортно загалом побудований навчальний день. Так, наприклад, в дистанційній школі А+ є можливість протягом тижні протестувати навчання, для цього потрібно залишити заявку у формі нижче або на головній сторінці нашого сайту.

Маємо надію, що наші поради допоможуть вам обрати свою найкращу дистанційну школу, а ми запрошуємо вас до Центру дистанційної освіти А+.