+38 096 339 93 63+38 067 238 51 01

Центр дистанційної освіти

Як адаптуватися до навчання в дистанційній школі?

Все, рішення прийняте, і ви з дитиною вирішили змінити звичайну шкільну будівлю на цифровий простір. Трошки страшнувато все ж таки, в голові блукають думки: а чи вийде, а чи швидко адаптуємося, а чи підійде все ж таки на практиці дистанційне навчання. Щоб процес переходу учня до нової для нього форми освіти пройшов швидко та безболісно – ми підготували декілька порад:
Підтримуємо
Коли дитина переходить на дистанційне навчання, хоч і за власним бажанням – все одно їй потрібна підтримка батьків. В період адаптації до дистанційної школи важливо бути разом зі своїм школяриком. Якщо поруч з учнем буде Дорослий, який допоможе або навчить, як правильно зорганізуватися та налаштуватися на самостійну роботу – адаптація до дистанційної освіти пройде дуже швидко. Пам’ятайте, що дитині потрібна саме підтримка, бажання контролю поки що в собі треба вимкнути.

Шукаємо мотивацію
Мотивація – це основа досягнення цілей. Без мотивації ми не будемо ефективно працювати або навчатися та отримувати хороші результати. Тож знайдіть з дитиною разом те, що буде мотивувати її якісно навчатися. В основному, діти, які свідомо обирають дистанційне навчання, вже мають свою мотивацію: це може бути більше вільного часу для занять спортом, музикою, танцями або час на подорожі, або навіть елементарне небажання бути у звичайній школі замість онлайн-школи – це теж може огого якою мотивацією. Якщо Ваш учень ще в пошуку – знайдіть час та проговоріть його мотивацію.

Ставимо цілі
Коли людина має цілі – вона має мотивацію, аби їх досягнути. Так само і з дистанційним навчанням. Якщо у дитини є ціль, яку вона хоче досягнути – самостійно вчитися та виходити в онлайни стає просто. Можна поставити як короткотривалі, так і довготривалі цілі. Наприклад, пройти всі уроки, виконати всі завдання на тиждень може стати короткотривалою ціллю, яка може поступово перерости в більш глобальну (довготривалу ціль) – закінчити навчальний семестр в дистанційній школі раніше та більше відпочити на канікулах. Ціллю також може бути навчання на високі бали або вступ до омріяного коледжу/університету, вступ на міжнародну програму IB DP Гімназії А+ або навіть купівля собаки у разі успішного закінчення навчального року.

Illustration

Створюємо комфортні умовиОдна з переваг дистанційного навчання – це можливість обирати місце навчання, тож тепер можна отримувати знання будь-де. Ваша основна задача разом з дитиною – обрати саме те місце або місця, де дитина буде себе почувати не просто комфортно за ноутбуком або планшетом, але й зможе навчатися. Подумайте разом, розділіть квартиру або кімнату дитини на зони, де вона буде навчатися, а де буде відповічивати. Також оберіть зручний для дитини гаджет. Ми рекомендуємо навадати перевагу ноутбуку або стаціонарному комп’ютеру, якщо навчання відбувається вдома.
Вчимося керувати часом одразуТайм-менеджмент, таймінг, дедлайни – дуже популярні нині слова, а в дистанційному навчанні вони ще й мегаважливі. Тому одразу як тільки почнете вчитися дистанційно – починайте «дружити з часом». Для початку можна запропонувати учневі фіксувати в табличці, скільки часу він витрачає на всі свої активності протягом дня, а далі вже проаналізувати та виділити свій таймінг на все, що хоче робити дитина протягом дня. До речі, основи тайм-менеджменту – це те, чого ми навчаємо в першу чергу учнів Центру дистанційної освіти А+ в рамках окремого курсу на основі філософії LifeLong Learning.
Бажаємо вам швидкої адаптації та чекаємо в дистанційній школі А+!