+38 096 339 93 63+38 067 238 51 01

Центр дистанційної освіти

Що таке дистанційна освіта?

Останні декілька років дистанційне навчання все міцніше закріплюється в нашому житті. Якщо ще 2-3 роки тому було “в дивину” навчання вдома, то зараз хоумскулінгом нікого вже не здивуєш. Минулого року майже всі учні та батьки спробували дистанційну освіту в силу обставин, що склалися у світі. Кожен отримав власний досвід віддаленого навчання: хтось мав цікаві повноцінні онлайн-уроки в Zoom, а комусь доводилося “тішитися” виключно фотками завдань у Viber. Сьогодні ми хочемо розказати більше про те, що ж таке справжня дистанційна освіта та за якими формами відбувається навчання.Дистанційна освіта - це можливість навчатися, не відвідуючи навчальний заклад, адже сам процес отримання знань відбувається виключно за допомогою Інтернету та будь-якого гаджету. Зовсім не важливо, де ви знаходитеся: чи в іншій області нашої держави, чи на іншому континенті, чи в сусідньому від вчителя будинку, головне, мати доступ до мережі. Кожний навчальний заклад самостійно обирає, яким чином будувати дистанційну форму навчання. Загалом дистанційна освіта має три форми: синхронну, асинхронну та змішану.Синхронне дистанційне навчання = заняття в режимі онлайн в реальному часі з вчителем. Онлайн-уроки - це звісно дуже добре, адже це аналогія звичайним урокам просто вдома. Але без додаткових матеріалів, конспектів та завдань дітям важко повноцінно запам’ятати та попрактикувати отримані онлайн знання.Асинхронне дистанційне навчання = заняття в будь-який час без онлайн-комунікації з вчителем. Завдання, практичні роботи, тести розміщуються на одному ресурсі або навчальній платформі, куди дитина може потрапити в будь-який час. Асинхронна форма не містить онлайн-уроків, але кожен учень отримує письмовий фідбек від вчителя щодо виконаних завдань.Змішана форма дистанційного навчання = синхрон + асинхрон. Саме таке дистанційне навчання максимально позитивно впливає на отримання та засвоєння знань учнями. Діти мають доступ до вже підготовлених уроків та онлайн-занять з вчителями, де вони можуть обговорити, розібрати будь-яку навчальну тему.

Illustration
Illustration

Аналізуючи світовий та власний досвід дистанційного навчання, для учнів Центру дистанційної освіти А+ ми обрали саме змішану форму. Поєднання онлайн-уроків та уроків на платформі - це найоптимальніший варіант навчання для дітей шкільного віку.
Ми побудували навчання в дистанційній школі А+ таким чином, щоб воно було максимально комфортне та ефективне для учнів з різним типом сприйняття інформації. 70% часу дитина проводить за самостійним опрацюванням уроків, виконанням завдань, проходженням тестів, які розміщені на навчальній платформі в різних форматах. Якщо учневі щось незрозуміло з уроку, то він може в будь-який час звернутися до вчителя, надіславши йому повідомлення. Всі уроки та завдання розміщені в електронному щоденнику з рекомендованими датами проходження матеріалу. Ми створили графік з кожного предмету для учнів дистанційної школи А+, адже ми прагнемо, щоб наші вони вчилися та вміли “дружити” з тайм-менеджментом. Графік здачі уроків допомагає школярам організуватися та не відкладати на потім важкі завдання або не дуже улюблені предмети, що дуже важливо, особливо, в період адаптації до дистанційного навчання.
30% часу учнів Центру дистанційної освіти А+ ми розподілили на онлайн-воркшопи з вчителями, які відбуваються в режимі реального часу. Такі онлайн-уроки допомагають дітям краще засвоїти навчальний матеріал. Заняття онлайн - це не тільки можливість покращити та закріпити свої знання, онлайни - це також комунікація з вчителем та однокласниками, робота в групах. Окрім предметів шкільної програми, наші учні мають тьюторські години, де вони покращують та розвивають свої навички в рамках власного курсу дистанційної школи А+ на основі філософії LifeLong Learning.

Запрошуємо спробувати безкоштовно навчання в Центрі дистанційної освіти А+ протягом тижня, достатньо залишити заявку за посиланням:
https://doaplus.com.ua/