+38 096 339 93 63+38 067 238 51 01

Центр дистанційної освіти

Переваги навчання в дистанційній школі

Продовжуємо знайомити вас з перевагами дистанційного навчання. В одній з минулих статей ми розглянули такі позитивні сторони дистанційної освіти як місце, час та користування Інтернетом в навчальних цілях.
Сьогодні ж ми вирішили розібрати ефективність та якість знань та навичок, які отримує дитина під час навчання в дистанційній школі.

Illustration

Перевага #4. Засвоєння навчального матеріалуДеякі батьки вважають, що навчання вдома погіршує рівень знань дитини, оскільки відсутній контроль вчителя та й звичний багатьом формат навчання в школі. Дійсно? Ви теж так вважаєте? А згадаймо свої шкільні роки та уроки. Чи завжди ми були сумлінними учнями? Чи завжди ми виконували всі завдання, відповідали на всі питання та слухали все-все-все, що розповідає вчитель, не відволікаючись на природу за вікном чи однокласників? Ану зізнайтеся, хоч раз списали чи спитали у однокласника правильну відповідь? Звісно, майже в 95% людей хоч щось з вищеописаного було під час навчання.Повертаємося в сьогодення. Зараз в школі, особливо, в великих містах навчається 30+ учнів, а вчитель, на жаль, на уроці один. Яким би класним і професійним не він не був, але частина дітей все одно не засвоїть матеріал з першого разу або ж взагалі не запам’ятає, а спитати кожну дитину за 45 хвилин - це просто нереально. Навіть “літучка” не завжди покаже реальний рівень знань, адже ж можна списати.
А от навчаючись вдома учень точно не зможе пропустити проходження того чи іншого уроку, адже він має виконати завдання або проєкт, або ж пройти самостійну чи контрольну роботу на основі цих самих уроків. Так, наприклад, в нашій дистанційній школі А+ ми можемо з легкістю відстежувати прогрес та час проходження уроків кожною дитиною. Також онлайн-уроки також допомагають, адже на них вчителі дуже часто питають учнів щодо матеріалу, який вони мали вивчити. Тож схитрувати не дуже й вдасться. А як щодо списування запитаєте ви? Наші вчителі розробили тести таким чином, щоб знайти відповідь на них в інтернеті було дуже важко, а всі письмові, практичні завдання, виконання яких викликає сумніви у наших викладачів, обов’язково перевіряються за допомогою інструментів антиплагіату.А взагалі більшість учнів, які обирають дистанційну освіту, вже замотивовані до того, щоб якісно навчатися та не хитрувати, адже “знання за плечима не носити”.

Перевага #5. Темп та формат навчанняЩе одна з переваг дистанційного навчання - це можливість регулювати темп навчання. Деякі учні одні теми розуміють швидше, а деяким учням потрібно більше часу. На жаль, коли ми говоримо про звичайну державну школу, то, в основному, вчитель йде відповідно розробленого календарного плану і дуже рідко присвячує складним темам більше часу або додатково пояснює їх учням, які не зрозуміли матеріал, даючи його на самостійне опрацювання. А ось навчаючись вдома дитина має можливість обрати власний темп навчання. Якщо дитині не зрозуміла якась тема, вона завжди може витратити на неї більше часу та навпаки присвятити менше часу легкій темі. Також, навчаючись в дистанційній школі, учень може проходити матеріал швидше та навіть закінчити навчальний семестр або навчальний рік раніше.Дистанційне навчання має також перевагу в обранні формату навчання. Наприклад, в звичайній школі дитина вчиться відповідно до встановленого розкладу, а в дистанційній школі вона може вчитися відповідно до власного розкладу, головне, здавати підсумкові роботи вчасно. Учні дистанційної школи А+ дуже часто обирають навчання не за запропонованим розкладом, а вивчають предмети блоками: тобто присвячують вивченню певних предметів конкретні дні тижня. Наприклад, в понеділок учні вивчають мови, у вівторок природничі науки, в середу літератури і так далі. Кожен учень має свою схему, а, головне, планує проходження уроків таким чином, щоб не мати жодних “хвостиків”.

Illustration

Перевага #6. Ефективні навички
Якщо ми говоримо про дистанційне навчання, то варто завжди пам’ятати, що в першу чергу, це самостійність. А самостійне навчання допомагає учневі не просто отримати якісні знання та покращити свою успішність, але й здобувати та розвивати власні корисні навички. Ось, наприклад, навичка тайм-менеджменту. Як ви думаєте, а чи часто задумується учень очної школи про таймінг свого дня, чи складає він власний графік навчання та додаткових занять? В більшості випадків, на жаль, ні, адже більшість його часу “забирає” школа, де є чіткий початок кожного уроку та його закінчення, а на виконання деяких домашніх завдань учень може витрати решту вільного часу, тому й не встановлює певні часові рамки. Навчаючись дистанційно, учень одразу вчиться бути на ти зі своїм часом, вчиться його планувати ефективно, що встигнути все і навіть більше. Дистанційна освіта допомагає також розвивати всі ефективні навички учня 21-го століття серед яких критичне мислення, інформаційний менеджмент, вміння вирішувати задачі будь-якої складності та знаходити рішення, креативність, комунікативність. Навіть навички роботи в команді та лідерство можна відпрацювати в дистанційній школі за допомогою онлайн-уроків та виконання групових завдань з різних предметів.

Щоб допомогти учням нашої дистанційної школи А+ розвивати та отримувати корисні навички не тільки під час вивчення навчальних дисциплін, ми створили окремий курс на основі філософії LifeLong Learning. Кожного тижня на тьюторських годинах ми вивчаємо та тренуємо навички, які діти зможуть використовувати не тільки під час навчання, але й звичайному житті.
Спробуйте переваги дистанційного навчання вже зараз - залишайте заявку на вступ до Центру дистанційної освіти А+ ⤵️

Illustration