+38 096 339 93 63+38 067 238 51 01

Центр дистанційної освіти

Переваги навчання в Центрі дистанційної освіти А+

Кожна форма навчання має свої плюси та мінуси, тож ми підготували для вас невеличку серію статей, щоб познайомити Вас з перевагами дистанційної форми навчання. Сьогодні ми розповімо про перші три ключові переваги дистанційної освіти, які виділили наші учні та їх батьки.Отже, якщо коротко, дистанційна освіта - це можливість навчання будь-коли та будь-де за наявністості Інтернету та гаджету. Тобто маємо вже 3 найбільші переваги: час, місце та Інтернет.

Illustration

Перевага #1.
Ми знаємо, що час - це наш найцінніший ресурс, особливо, коли це стосується навчання дитини. Коли учень відвідує звичайну школу, він витрачає час зранку та ввечері на дорогу до школу і добре, коли навчальний заклад знаходиться недалеко від дому. Також в школі дитина знаходиться до 14.00-15.00, а потім квест з додаткових гуртків та вечірня вишенька на торті - домашка. О от дистанційне навчання дає нам можливість зберегти для нас такі важливі хвилинки нашого часу. Так, наприклад, навчаючись дистанційно, по-перше дитина витрачає на навчання менше часу і проходить уроки протягом робочого дня, по-друге, учень вчиться розподіляти свій час таким чином, щоб і повчитися, і відвідати всі улюблені гуртки та заняття. А, по-третє, дистанційна освіта дає можливість не просто вивільнити час, а підлаштуватися під власні біоритми (всі ж добре пам’ятають про сову та жайворонка в кожному з нас?), але й навчитися ним керувати. А це дуже і дуже цінний навик - тайм-менеджмент, який й в подальшому допоможе нашим дітям вже в дорослому житті.
“Ми спробували дистанційну форму навчання ще за першого карантину, - коментує мама нашого учня Володимира, пані Вікторія, - і прийшли до висновку, що нашому спортсмену це ідеально підходить. Коли карантин закінчився, ми почали шукати дистанційну школу, тестували різні та зупинилися саме на А+. Тепер мій син може суміщати навчання та спорт без шкоди для здоров’я. Ми розподілили його графік таким чином, щоб йому було комфортно і вчитися, і відвідувати тренування. А коли він їде на збори, він просто бере з собою планшет або робить завдання наперед. До речі, дуже зручно, що завдання розроблені до кінця семестру”.

Illustration

Перевага #2. МісцеДистанційне навчання дає можливість навчатися незалежно від нашого місця перебування, головне, мати під рукою гаджет та доступ до Інтернету. І це величезний плюс, адже це додає нам мобільності. Ми з легкістю можемо поїхати до іншого міста разом з дітьми або піти у відпустку не влітку, а восени чи весною, щоб відпочити разом десь в іншій країні, і не турбуватися, що дитина пропустить навчання.Також наше життя таке непередбачуване, що ми не знаємо, де можемо опинитися завтра. Хоч подорожувати ми стали менше, але тим не ніхто не відміняв подорожі хоча б Україною, робочі поїздки або тривалі відрядженні. Якщо родина багато подорожує і дуже часто змінює місце проживання, щоб дитина не стресувала дистанційна освіта дійсно вихід, адже школа буде “подорожувати” разом з дитиною і їй не доведеться постійно адаптуватися, нервуватися до нової школи.“Ми навчалися в одній зі шкіл мережі А+, але через пандемію ми змінили форму навчання на дистанційну. Ми швидко адаптувалися, адже навчальна платформа дуже легка в користуванні, дитині все зрозуміло та й мені також. А згодом чоловікові запропонували роботу в іншій компанії, яка передбачає періодичну зміну робочої локації. І ми можемо сміливо подорожувати з ним і не турбуватися, що дитина відстане в школі або ж буде переживати через нових однокласників кожні два місяці. Це дуже зручно, дякуємо керівництву А+ за те, що тепер маємо таку альтернативу як Центр дистанційної освіти А+”. - поділилася з нами власним досвідом пані Олена, мама одного з наших “молодешеньких”.

Illustration

Перевага #3. ІнтернетЧому ми виділили Інтернет як перевагу? А тому що в наш час всі майже без виключень діти “залипають” в ньому енну кількість часу, а при дистанційному навчанні залипати можна ще й з користю. Так відповідно до останніх досліджень кожного дня, як мінімум 4 години, кожна дитина проводить в Інтернеті: зависає в TikTok, стрімить в Instagram або ж шукає інформацію з навчання. Дистанційна освіта перетворює це “сидіння в мережі” в більш корисне проведення часу. Звісно, соціальні мережі ніхто не відміняв, але тим не менш тепер пошук інформації стає більш логічним, структурованим та корисним. Так, наприклад, учні Центру дистанційної освіти А+ точно знають, як правильно розподілити свій час перебування в Інтернеті та вчаться не відволікатися на соціальні мережі, а концентрувати увагу на навчанні. Наші школярі прекрасно розуміють свої задачі, тому вчаться розподіляти не просто свій час, але й час перебування в Інтернеті, боротися з “пожирачами” часу. Наша учениця Марія розказала про свою “боротьбу” та успіхи:“Тепер я впевнено можу сказати, що мій Інтернет складається не тільки з соціальних мереж, тепер це ще й мій навчальний простір. Коли я тільки перейшла на дистанційне навчання мені було дуже важко, адже я постійно відволікалася та залипала в Інстаграм, робила сторіки про те, що я не ходжу до школи, можу сидіти вдома. Мій тьютор підписалася на мене і, звісно, дуже добре побачила, чим я займаюся замість навчання, Також вона переглянула часть перебування на платформі і уроках. Трошки мені тоді влетіло від батьків, тож приводів “включитися” в мене було багато. Ми поспілкувалися з тьютором, вона мені дала поради та почала допомагати “побороти” моє безділля, контролювала, звісно. Зараз пройшло вже 2 місяці. Я доволі швидко змогла налагодити своє перебування в Інтернеті, тож можу порадити іншим дітям одразу все ж таки вчитися”.