+38 096 339 93 63+38 067 238 51 01

Центр дистанційної освіти

Концепція LifeLong Learning

Кожного дня ми спостерігаємо за тим, як змінюється наш світ. Кожного дня трапляється безліч подій, які впливають на подальший розвиток людства. Кожного дня створюються нові прилади, обладнання, технології. Кожного дня наш світ вже інший, а ми, люди, маємо вміти швидко адаптуватися до змін та навчатися новому. Саме вміння вчитися є однієї з найважливіших складових сьогодення. Кожного дня перед нами виникають нові задачі, створюються нові напрями, професії, тож ми маємо бути готовими до того, щоб легко пристосуватися до змін. Зараз ми живемо в еру діджиталізації, яка йде пліч-о-пліч з новою епохою знань. А тому вік живи - вік вчися зараз як ніколи актуально.
Створюючи нашу дистанційну школу А+ ми подбали про майбутнє наших дітей та взяли за мету не тільки дати їм академічні знання на високому рівні, але й розвивати їхні корисні навички. В основу Центру дистанційної освіти А+ ми заклали філософію LifeLong Learning, яка допоможе нашим учням навчитися вчитися, ефективно використовувати свої знання та навички.

Illustration

Що ж таке ці загадкові LLL?
LifeLong Learning
- це навчання протягом всього життя. Це можливість реалізувати свій потенціал незалежно від місця, часу та обставин. Це вміння вчитися кожного дня, використовуючи всі можливості та засоби. Філософія LLL спрямована на розвиток ефективних навичок, які допоможуть нам вчитися, працювати та загалом покращити якість нашого життя. Які ж ключові навички розвиваються на основі філософії LifeLong Learning?
Давайте обговоримо 10 ключових навичок, які дійсно matters в нашому сьогоденні.
Креативність. Через велику конкурентність на ринку товарів та послуг, світ потребує все більше креативних ідей для розвитку компаній. Тож вміння креативи дійсно важливо.. Зараз креативність стає мовою спілкування, а не просто навичкою.
Вміння вирішувати задачі та проблеми. Наші діти в майбутньому будуть вирішувати проблеми, які нам і не снилися. Тому нам важливо навчити учнів знаходити вирішення задач різними способами, а, головне, не опускати руки, якщо виникає проблема, а шукати, шукати і ще шукати вирішення.

Розвиток критичного мислення учня допомагає йому в подальшому логічно міркувати, аналізувати та приймати важливі рішення. Адже, якщо ми добре обдумуємо задачу або проблему з різних сторін, це позитивно впливає на фінальне рішення.
Бути лідером не завжди означає бути керівником та вміти управляти процесами. Лідер - це той, хто надихає, мотивує та підтримує. Навички лідера важливо розвивати в кожній людині, оскільки, коли ми міняємо з “Я можу” на “Ми можемо”, світ дійсно змінюється на краще.
Бути лідером не завжди означає бути керівником та вміти управляти процесами. Лідер - це той, хто надихає, мотивує та підтримує. Навички лідера важливо розвивати в кожній людині, оскільки, коли ми міняємо з “Я можу” на “Ми можемо”, світ дійсно змінюється на краще.

Навички комунікації. Звісно, це одна з найважливіших навичок, адже без комунікації не вийде ефективного навчання, роботи та чудових результатів. Вміння спілкуватися з людьми допомагає нам бути більш продуктивними, мати кращі взаємовідносини та менше стресувати. А в час діджиталізації ще варто не забувати про розвиток навичок цифрової комунікації.
Навички роботи в команді - дуже важлива складова будь-якого успішного навчального або робочого процесу. Окрім вміння працювати в команді в класі та офісі, зараз дуже важливо навчитися працювати в людьми з будь-якого куточку планети дистанційно, наче вони з нами поруч.

Навички інформаційного менеджменту стають все більш затребуваними. Кожного дня в світі виникають гігабайти нової інформації, а наявна інформація вже “перевалила” за 137 зетобайтів. Вміння працювати, оцінювати, аналізувати інформацію, виділяти головне - це musthave для сучасної людини.

Адаптивність. Варто пам’ятати, що життя може бути струмочком або річкою, може бути океаном або навіть цунамі. Тож бути flexible (ред. з англ. гнучкий) в навчанні, роботі та звичайному житті - важливо для балансу в нашому житті. Тому всі зміни варто навчитися сприймати з посмішкою, всі люди - створіння дуже адаптивні, головне, не забувати розвивати в собі цю важливу навичку.

Допитливість. Ніколи не забувайте, що в кожному з нас живе маленька дитина 5 років, яка постійно задає питання “а чому”. Навичка “знайти відповідь на питання, яке турбує” може допомогти знайти відповідь на такі питання, про які ми навіть й не могли уявити.

Вміти рефлексувати - важливий інструмент у навчанні та засвоєнні нових знань. Ніколи не буде максимального ефекту від пізнання, якщо ми не зрозуміємо, як наші знання допомогли нам чи іншим. Також дуже важливо задавати собі питання про свої результати та давати собі або іншим фідбек щодо навчання або роботи.

Illustration
Illustration

І це тільки 10 основних навичок, які ми можемо розвинути в наших дітях та собі, щоб ми могли вчитися, працювати та мати хороші результати. Саме тому в Центрі дистанційної освіти А+ ми створили не просто цифрове освітнє середовище, де дитина навчається та отримує знання, ми заклали в уроки, завдання розвиток корисних скілів. Також ми створили окремий курс на основі концепції LifeLong Learning, який допоможе кожному учневі нашої дистанційної школи А+ розвинути в собі власні ефективні навички, які йому знадобляться не тільки в навчанні, але й протягом усього життя.