+38 096 339 93 63+38 067 238 51 01

Центр дистанційної освіти

Історія розвитку Дистанційної школи А+

Сьогодні вже важко уявити сучасний світ без дистанційного навчання, адже можливість здобувати освіту незалежно від місця, часу та обставин - це саме те, що потрібно в digital-епоху. Сьогодні хочемо поділитися з вами історією розвитку дистанційної освіти та створення Центру дистанційної освіти А+.

Дистанційне навчання почало свій шлях ще в 90-х роках 20 століття, коли у людей почали активно з’являтися персональні комп’ютери, а всі країни почала об’єднувати мережа Інтернет. Саме поява швидкого міжконтинентального зв’язку заклало основу в можливість не просто комунікувати на великих відстанях, не виходячи з дому, але й навчатися та переймати досвід різних країн. Вже в 1997 році понад 1000 навчальних закладів в 107 країнах світу мали дистанційну форму навчання, а у 2000 році 90 мільйонів людей з усього світу навчалися за допомогою інструментів дистанційної освіти. У 2023 році кількість людей, що навчається віддалено, складає понад 120 мільйонів.

В Україні розвиток дистанційної освіти розпочався у 2004 році, коли була прийнята стратегія розвитку дистанційного навчання нашої держави. І тільки у 2014 році в Україні з’явився перший повноцінний дистанційний навчальний заклад. Навіть після запуску першої віддаленої школи ринок дистанційної освіти не пропонував великого спектра послуг, виключно активно розвивалися напрямки професійного зростання онлайн. Перший карантин 2020 року дав великий поштовх до розвитку дистанційної освіти навіть в напрямку дошкілля. І вже зараз понад 700 освітніх компаній пропонують дистанційне навчання.

Illustration

Розвиток дистанційної освіти в мережі А+ розпочався у 2019 році. В основу концепції дистанційного навчання А+ ми заклали світову філософію навчання протягом всього життя - LifeLong Learning, щоб створити всі умови для наших учнів навчатися, незалежно від часу, місця та обставин. Також ми хотіли зробити доступною якісну українську освіту від лідера освітнього ринку Академії сучасної освіти для учнів, які перебувають в Україні та за її межами. У 2020 році вже під час першого карантину через Covid-19 ще на етапі активного створення проєкту та наповнення освітньої платформи ми долучили перших учнів, які отримали можливість навчатися дистанційно вже безпосередньо в Дистанційній школі А+.

2020-2021 став першим навчальним роком в Центрі дистанційної освіти А+: до дистанційної школи долучилися учні з різних куточків України та з закордону, а учні мережі А+ отримали можливість навчатися, навіть коли не могли відвідувати освітні заклади очно та “не випадали” з навчального процесу. Цифровий освітній простір А+ поєднав в собі і самостійний компонент дистанційного навчання, адже наші учні отримують доступ до навчальних матеріалів на платформі з постійним доступом, і онлайн-уроки, які необхідні для отримання знань.Повномасштабне вторгнення стало своєрідним поштовхом в ще більшому розвитку дистанційної освіти в мережі А+. Завдяки нашим викладачам в рамках проєкту “Продовжуємо навчатися” навіть в активну фазу бойових дій понад 50 тисяч дітей з усієї України та світу отримали можливість навчатися онлайн та відволіктися від сумних реалій тих днів. І вже в новому 2022-2023 році багато учнів та батьків віддали перевагу навчанню в Дистанційній школі А+ завдяки можливості обрати власну освітню траєкторію та перебувати завжди в безпеці.

Illustration

Що робить Дистанційну школу А+ унікальною, то це можливість обирати саме свій формат дистанційного навчання, доступ до навчальної платформи 24/7, можливість відвідувати онлайни як в першу, так і в другу половину дня, ну, і звичайно, це найкращі досвідчені вчителі мережі А+. На цей момент Центр дистанційної освіти А+ активно розвивається. Окрім шкільного навчання для учнів 1-11 класів відповідно до державних стандартів, Дистанційна школа А+ пропонує широкий вибір позашкільних освітніх напрямків онлайн, ІТ-курси та підготовку до НМТ.
Долучайтеся до Дистанційної школи А+ та отримуйте найкращу українську освіту разом з нами!