+38 096 339 93 63+38 067 238 51 01

Центр дистанційної освіти

Адаптуємося до дистанційного навчання разом з А+!

Хоча світ вже давно адаптувався до сучасних реалій - віддаленого навчання та роботи, все одно, коли ми обираємо для своїх дітей дистанційну освіту - нам необхідний час та стратегія, щоб адаптуватися до нового формату навчання. Здавалося, що діти легко адаптуються до всього нового, але при старті нового етапу в освіті необхідно допомогти школярам адаптуватися до навчання.
Сьогодні ми підготували для вас декілька порад, які допоможуть вашим дітям та й вам батькам пройти період адаптації до дистанційного навчання з легкістю.

Illustration

ПідтримкаПідтримати дитину при переході на дистанційне навчання - це саме те, на чому ґрунтується вся стратегія легкої адаптації. Дуже важливо під час початкового періоду бути поруч та допомогти, навіть, якщо дитина бажає все робити сама. Головне в цьому випадку, не робити замість школяра або нав’язувати щось своє, а бути просто поруч, допомогти розібратися, бо інколи можуть бути технічні моменти, які можуть бути незрозумілими. На цьому етапі дуже важливо побудувати вашу взаємодію з дитиною та школою таким чином, щоб була комунікація з усіма учасниками процесу, а школяр хотів ділитися з вами і своїми успіхами, і без проблем звертатися за допомогою, якщо виникають якісь труднощі, бо він буде розуміти, що він має підтримку найближчих в будь-якому випадку.

ЦіліНавчальні цілі дуже важливі, коли ми говоримо про дистанційну освіту. Якщо у звичайній школі учень кожного дня бачить класного керівника, який над ним “нависає” і змушує щось робити, то дистанційне навчання - це більше про відповідальність. А щоб виховати в дитині цю рису ще й “приправити” самостійністю - важливо учневі розуміти, куди він рухається. Так, наприклад, платформа Дистанційної школи А+ побудована таким чином, що дитина бачить свій прогрес у навчанні та попередні результати, а тому може відстежувати досягнення своїх освітніх цілей з різних предметів. Також часто наші учні ставлять собі ціль закінчити семестр раніше та відпочити більше на канікулах. Тому обов’язково проговоріть зі своїм школярем, які цілі він бачить у своєму навчанні.

Комфортні умовиНавчальний простір невід’ємна складова освітнього процесу. А тому важливо мати навчальну зону та зону відпочинку, коли дитина навчається вдома. Місце, де учень виконує уроки, має його надихати та мотивувати до виконання завдань. Особливо важливо привчати менших школярів до власного освітнього простору, щоб розмежовувати навчання та відпочинок. Поговоріть зі своїм школярем та облаштуйте його навчальне місце таким чином, яким він це бачить, щоб йому легше було досягати своїх освітніх цілей. Також не забудьте про зону відпочинку, адже мій онлайнами та виконанням завдань інколи хочеться “побути на перерві”.Активне позашкільне життяГуртки та захоплення дитини важливі не менше, ніж основний навчальний процес. А тому оберіть зі школярем, що він хоче вивчати додатково чи які саме свої таланти він хоче розвивати. Дистанційне навчання дозволяє дитині вивільняти час на свої захоплення, а тому скористайтеся моментом та оберіть вектор розвитку. Так, наприклад, Академія сучасної освіти А+ пропонує різні позашкільні напрямки на правому та лівому березі Києва, а також онлайн. Так що ви можете обрати будь-яке заняття, яке до вподоби дитині.

Illustration

Отже, перехід на дистанційну форму навчання - це не страшно, головне, одразу спланувати стратегію адаптації та мати величезне бажання вчитися дистанційно. Якщо ви ще сумніваєтесь, а чи варто обирати дистанційну освіту - запрошуємо на тестовий тиждень навчання в режимі реального часту в Дистанційній школі А+! Заповнюйте форму та отримайте консультацію нашого менеджера, яка відповість на всі ваші питання!